mandag 28. november 2022

Ventetiden

Skredinstruktørene i Midnight Sun Mountain Guides er invitert til gjennom vinteren å bidra med tanker omkring tema: "Tryggere ferdsel i vinterfjellet med fokus på snøskredutfordringer"

I dag låner vi øret til Ruben Rognmo:


Ruben klargjør seg til en ny vintersesong.

I skrivende stund lar kong vinter vente på seg her i Tromsø. Men noen er mere ivrige en andre for å komme i gang med skisesongen og har allerede tatt skiene på ryggen og trekket opp i høyden for å få satt noen svinger.

Hva med oss andre som venter på å kunne ta på skiene i grøftekanten for så å starte oppstigningen, hva kan vi gjøre i påvente av snø?

Plutselig har Kong Vinter vært innom og gitt oss mengder med snø og ofte er vi litt uforberedt på at de skulle skje akkurat i dag! Noe som gjør at vi stiller uforberedt og ikke får ta del i gleden med å kjøre ski i ubundet snø ved første mulighet.

Hva med å prøve å være forberedt til sesongstart denne gangen?

Man kan allerede nå se over bekledningen, passer den ennå? Er Jakke og bukse hel og fin? Har man undertøy/ullundertøy, hansker, votter, hals og lue? Er slalåm brillene fungerende? Har fellene lim som fungerer? Er sekken i orden? Er første hjelpeutstyret i orden og ikke gått ut på dato? Er hjelmen hel og fin? Er skiene i orden og klar til bruk?

Hva med de tre S’ene: Spade, Søkestang og Skredsøker, ikke bare skal du ha de med på alle dine toppturer. Men de tre S’ene må også få litt omtanke og pleie. Er spaden i orden og får man til å sette den sammen? Det kan være lurt å bruke litt silikonspray på de bevegende delen slik at det er lettere å sette den sammen og at man unngår ising. Er søkestangen hel og fin og er vaieren inn den i orden?Går det lett å sette den sammen? Det å sette den sammen er noe man kan øve på nå.

Er skredsøkeren klar til bruk? Og kan du bruke den? Nå har du muligheten å lese bruksanvisningen i fred og ro, samt å øve med den. Start alltid sesongen med friske batterier. Sjekk også batteripolene på din skredsøker, se etter korrosjon og misfarging. Dette kan typisk oppstå dersom du har latt batteriene stå i den over den korte nordnorske sommeren. Legg også ekstra batterier i sekken så harnoen i reserve.

Gå inn på varsom.no å ta deres interaktive nettkurs Snøskredskolen, og meld deg gjerne på et fysisk skredkurs hos Midnight Sun Mountain Guides vinteren 2023.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar